Dansletters


De workshop Dansletters is een unieke methode om jonge kinderen voor te bereiden op het leren schrijven. Er wordt ook veel aandacht besteed aan het werken met twee handen tegelijkertijd om het leren lezen te bevorderen. Voor de allerjongste kinderen zijn de lessen een leuke ervaring op gebied van dans, materialen ontdekken en samen in de belevingswereld te stappen van de thema’s.

Tijdens de workshop Dansletters maken we bewegingen op muziek die voorbereiden op het schrijven. De schrijfbewegingen op muziek wordt bij kinderen ervaren als plezierig en erg geliefd. De verschillende thema’s spelen in op de belevingswereld van het kind. De kinderen worden er blij van en komen er goed door in hun vel te zitten. Ze gaan zich vrijer voelen, soepeler bewegen en krijgen meer zelfvertrouwen. De kinderen zullen door het herhalen van de basisbewegingen zoals; lussen, bogen, rondingen, golven en rechte op- en neergaande bewegingen later makkelijker en met plezier leren schrijven.

De kinderen bewegen vanuit hun eigen emoties en maken zo de basisbewegingen eigen. Dit wordt gestimuleerd door middel van een verhaal, liedjes en spelletjes. De bewegingen worden eerst geoefend en gevoeld in het groot, met hun hele lijf. Dit doen we op muziek waarbij herhaling het toverwoord is! Hierdoor ontstaat er een dans die een verhaal vertelt over het thema. Iedere week werken we met een volgend thema die de andere thema’s aanvullen. Daarna maken we dezelfde bewegingen kleiner door de bewegingen te maken met verschillende sensomotorische materialen zoals verf, zeep, scheerschuim, krijt, zand en sponsjes. Dit doen we met onze vingers en dat zorgt altijd voor heel veel plezier!

Deze workshop is te reserveren voor een groep op een door u gekozen locatie. Op de volgende locaties kan u uw kind individueel inschrijven voor de Dansletters workshop; Smallsteps Het Kasteeltje in IJsselstein, Kinderdagverblijf Robinson in Maarssen, Egbertusschool in Vianen en Bibliotheek Lek en IJssel in IJsselstein.

Specificaties


  • Leeftijd: 2 tot 7 jaar
  • Tijdsduur: 45 minuten per les
  • Groepsgrootte: 2 tot 20 kinderen

  • Kosten: op aanvraag

Reacties


De workshop Dansletters kan op maat gemaakt worden voor uw bedrijf of instelling. Tijdsduur, groepsgrote en kosten gaan dan in overleg.
Marloes Hessing, Loesa

Waar


Deze workshop is alleen te boeken op locatie of op vaste dagen in de bibliotheek Lek en IJssel, kinderdagverblijf Robinson en Egbertusschool Vianen.

Dansletters locaties


Dansletters IJsselstein

Leeftijd: 2 tot 4 jaar
Tijd: 10:00 tot 10:45 uur
Locatie: Smallsteps Het Kasteeltje in IJsselstein

Dansletters Nieuwegein

Leeftijd: 2 tot 4 jaar
Tijd: 10:00 tot 10:45 uur
Locatie: Montessori kinderopvang Nieuwegein

Dansletters Maarssen

Leeftijd: 2 tot 4 jaar
Tijd: 10:30 tot 11:15 uur
Locatie: Eigen&Wijzer kinderopvang Robinson in Maarssen


Loesa dag van de bibliotheek Dansletters

Beelden van deze workshop