Bewegen tot kunst


Uitdrukking geven aan emoties en gevoelens door middel van vrije expressie in dans, bewegingsspel tot beeldende kunst als groep en individueel. Plezier staat voorop!

De kunstgebieden van muziek, dans en beeldende kunst worden in deze workshop gecombineerd tot een leerzame en leuke workshop. De kinderen krijgen een korte uitleg over het brede begrip kunst waarna het veel interessanter wordt om daar zelf mee te experimenteren. Hoe kan muziek jou beïnvloeden terwijl je danst en wanneer je experimenteert met materialen op het platte vlak en driedimensionaal?

Je lichaam kan op verschillende manieren bewegen. Je kunt je lichaam laten buigen, strekken, springen, vallen, draaien en rollen. Het wordt pas echt een dans als de persoon die beweegt hier iets mee wil vertellen of laten zien. We gebruiken verschillende muziekstijlen om uitdrukking te geven aan emoties en gevoelens. De vrije expressie en creativiteit van het kind worden gestimuleerd. Alle bewegingen zijn hierbij goed, alles mag, alles kan! Het is jouw manier van bewegen, jouw dans en jouw emotie. Het plezier wordt hierbij versterkt door danssjaaltjes en vingerlampjes. We maken er ieder les een feestje van!

Daarna gaan we deze bewegingen op dezelfde verschillende muziekstijlen beeldend maken. We bewegen ons rond de tafel waar we met krijt op papier werken en maken zelfs muziek met de krijtjes in beide handen. We maken onze bewegingen al dansend nog meer beeldend met klei!

U kunt er ook voor kiezen om een workshop aan te bieden van meerdere lessen. Tijdens deze vervolglessen zullen we ons nog verder verdiepen in de kunstvormen dans en beeldende kunst daarbij werken we steeds met verschillende materialen zoals klei, scheerschuim, verf en zeep.

Bewegen tot theaterkunst

Uitdrukking geven aan emoties en gevoelens door middel van improvisatietheater, bewegingsspel en beeldende kunst. We rijden mee met de emotie taxi waarbij elke nieuwe passagier een andere emotie meebrengt die wij overnemen. Er stappen hysterische, verlegen en ook hilarische mensen in de taxi!

Laat via vrije expressie zien wat verschillende emoties met jou doen en maak die daarna beeldend met collagekunst.

Specificaties


  • Leeftijd: 4 tot 12 jaar

  • Tijdsduur: 60 minuten per les

  • Groepsgrootte: 2 tot 20 kinderen

  • Kosten: op aanvraag

Reacties


Uitdrukking geven aan emoties en gevoelens door middel van vrije expressie in dans, bewegingsspel tot beeldende kunst als groep en individueel. Plezier staat voorop!

Marloes Hessing, Loesa

Waar


Deze workshop is alleen te boeken op locatie.

Beelden van deze workshop