Beweging = taalontwikkeling


Voor baby’s en dreumesen is het kruipen heel belangrijk. Het kruislings bewegen van de armen en benen, stimuleert het contact tussen de twee hersenhelften, dat heeft weer positieve invloed op de cognitieve ontwikkeling en taalontwikkeling.

De kruislingse beweging zie je ook bij de loopfiets waarbij ook het evenwicht belangrijk is. Kinderen gebruiken hierbij veel meer hun spieren dan bijvoorbeeld een driewieler. Die spierontwikkeling begint al bij de oprichtreactie van jonge baby’s. Wanneer baby’s op hun buik liggen en gestimuleerd worden om hun hoofd omhoog te houden, trainen zij hun nekspieren en houden zij hun hoofd in evenwicht. Dit is van belang om later te gaan kruipen.

In deze workshop stimuleren we de oprichtreactie voor de baby’s en de evenwichtreactie voor de dreumesen doormiddel van verschillende spelletjes. Eén daarvan is een ballon in de lucht houden. De baby’s volgen de ballon terwijl ze op hun buik liggen (oprichtreactie) en de dreumesen proberen al zittend en kruipend de ballon hoog te houden (evenwichtreactie) met bijvoorbeeld hun hoofd.

Zo zijn er meer spelletjes waar veel kruipen in voorkomt zodat de kruislingse beweging gestimuleerd wordt. Samen met vrolijke liedjes en muziek maken we er een gezellige workshop van.

Deze workshop kan naar behoefte ook opgedeeld worden in twee kortere workshops voor kleinere groepjes kinderen van dezelfde leeftijd.

Specificaties


  • Leeftijd: 0 tot 2 jaar
  • Tijdsduur: 45 minuten per les
  • Groepsgrootte: 2 tot 8 kinderen
  • Kosten: op aanvraag

Reacties


De workshop kan op maat gemaakt worden voor uw bedrijf of instelling. Tijdsduur, groepsgrote en kosten gaan dan in overleg.

Marloes Hessing, Loesa

Waar


Deze workshop is alleen te boeken op locatie of op vaste dagen in de bibliotheek

Beelden van deze workshop